Demant na lažno pozivanje i protuzakonito davanje poziva mještanima Općine Poličnik

Poštovani,

U tekstu tzv. Otvorenog pisma kojeg je slao zaposlenik Općine Poličnik Ivica Ukalović gdje demagogijom i populizmom poziva mještane koji su u postupku ispravka upita kako u katastru tako i u zemljišnim knjigama Općina Poličnik dužna je u skladu zakona informirati stanovništvo da se radi o totalnoj nemogućoj provedbi priznanja kako posjedništva tako i vlasništva čestica koje se vode kao posjednice ili vlasnice Općine Poličnik.

Zakon je isključivo jasan i Općina ga mora poštivati, a ne kako navodi zlonamjernik priznavati nešto što može proći zakonom propisane postupke koji su jedini ispravni i mjerodavni. Nikad nije bilo namjere osporavati bilo bilo čije korisništvo i posjedništvo, međutim valjani argumenti mogu samo riješiti sadašnje stanje svakog pojedinca koji se nalazi u situaciji kod ispravaka i promjena stanja čestica zemlje. Za ne vjerovati je kako Ivica Ukalović poziva mještane da im Općina prizna posjed i vlasništvo, bez zakonom propisanih uvjeta iako dobro zna da sve radnje isključivo podliježu postupcima gdje svaki pojedini treba dokazati svoje stanje posjeda pred ovlaštenim institucijama Republike Hrvatske. Kazati da je Općina kriva što problem postoji još od Austro-Ugarske ne da je tragično već i govori čime se služi službenik koji nema pravo pozivati ne nezakonite radnje glede rješavanja ovih ili bilo kojih drugih radnji.

Pogledajte njegov prijedlog i sve će vam biti jasno, koliko građana treba biti s prebivalištem u Općini Poličnik, a što je onima koji imaju nekretninu na prostotu Općine Poličnik a nemaju prebivalište na njenom prostoru, tko im ima pravo zabraniti rješavati svoje vlasništvo nadalje pozivati ljude starije od 55 godina da daju izjave gdje nemaju nikakva saznanja o posjedništvu bilo koga je namjera kojom osobe kao pojedinci mogu odgovarati, što znači potvrde bivših mjesnih zajednica i današnjih Vijeća mjesnih odbora u pravnom dokazu i kad su one to imale pravo priznavati status nekretnina nije nam poznato, dalje uvjerenje o starosti objekta po zakonu imaju samo jednu stvar a to je evidencija objekata u prostoru, kao i rješenje o obnovi gdje se još od 1996. godine zakonom priznavalo samo pravo evidentiranog ratom oštećenog objekta koji je imao uz određene uvjete mogućnost obnove u ništa drugo, te legalizacija koja govori isključivo o evidenciji objekta na čestici zemlje bez prava priznavanja vlasništva čestice zemlje. Kad su u pitanju posebni uvjeti zamislite prijedlog o popustima, a što kaže zakon o posebnim odnosima to nije briga tekstopisca itd.

Zašto Općina Poličnik traži od mjerodavnih institucija da se poduzmu svi mogući zakonski instrumenti protiv Ivice Ukalovića koji koristi sve neutemeljene pozive prema građanstvu te ih pozivima svjesno uvlači u protuzakonite radnje, a na uštrb Općine i države koja ima temeljne akte neupitne za sređivanje stanja kroz nove upise nekretnina.

Ono što nam je poznato u dosadašnjim predmetima od cca 2000 predmeta koji su se prveli kroz godinu dana riješeno je pozitivno negdje oko 75-80% što dovoljno govori kako su to mještani shvatili. Ostatak neriješenog stanja isključivo je u problemima kroz obiteljska nesređena stanja a ne u Općini Poličnik.

Zato i jesmo krenuli u posao nove izmjere radi sređivanja stanja čime bi napokon riješili toliko čekani problem, a ne kako bi stvorili još gore stanje koje nikome ne odgovara. Zato mještani, nedajte se zlorabiti, budite trezveni ovaj zločesti poziv vodi vas sve skupa unatrag i nije jedina Općina Poličnik provodila ove Katastarske izmjere već su to radili i drugi prije nas bez ikakvih drugih razlika. Sve što budemo u mogućnosti u skladu zakona provesti ćemo radi zaokruživanja stanja prema korisnicima.

Općinski Načelnik:

Davor Lončar

Adresa: Ul. Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik

Telefon: Centrala (023) 354 004, Faks (023) 354 005

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 87120007882

MB: 2743345

Načelnik: Davor Lončar

Radno vrijeme: 07,00:15,0

Rad sa strankama: 08,00:11,00

Dnevni odmor: 11,00:11,30