Središnji državni ured za demografiju i mlade u Centru za razvoj i edukaciju Poličnik svečano uručio Ugovore za vrtiće

U Centru za razvoj i edukaciju Poličnik održana je svečanost uručivanja Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini koju je organizirao Središnji državni ured za demografiju i mlade. Svečano uručivanje ugovora održalo se s početkom u 12 sati, a uručenju su prisustvovali zadarski župan Božidar Longin, njegov zamjenik Šime Vicković te načelnik općine Poličnik Davor Lončar, kao i mnogi drugi načelnici i gradonačelnici, potpisnici ugovora.

Na svečanosti su uručeni ugovori za 15 vrtića gradovima i općinama s područja Dubrovačko-neretvanske, Istarske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske te Zadarske županije.

Načelnik Općine Poličnik Davor Lončar se u svoje ime i u ime svih svojih kolega zahvalio Središnjem uredu za demografiju i mlade na potpori i sredstvima koja su odobrena za izgradnju i opremanje dječjih vrtića te istakao da
vjeruje kako svi tu prisutni teže tomu da djeca imaju adekvatan prostor i kako svaka pomoć dobro dođe da se osigura dobra skrb za našu djecu.

Župan Zadarske županije Božidar Longin istaknuo je kako su osnivači vrtića gradovi i općine, ali se i Zadarska županija uvijek trudi pružati potporu u izgradnji i rekonstrukciji vrtićkih objekata jer je skrb za najmlađe njihov prioritet te je istakao kako su
ponosni što su se u posljednje četiri godine na području naše županije, što izgradili, što rekonstruirali, 40 dječjih vrtića i na kraju dodao kako se samo zajedničkim snagama može preokrenuti negativan demografski trend pritom se zahvaljujući Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade što su prepoznali važnost ulaganja upravo u prvu stepenicu odgojno-obrazovnog sustava kojim započinje uspon u svijet učenja.
Čestitao je i  zadarskim općinama, Poličniku, Bibinjama, Gračacu i Salima koje su ovim projektom dobile ukupno oko 1,8 milijuna kuna sredstava za svoje vrtiće, a čije su ugovore preuzeli načelnici Davor Lončar, Šime Sekula i Zoran Morović.
Navedenim općinama, ali i ostalim općinama, župan Zadarske županije zaželio je da ostvarenje planiranih i sufinanciranih projekata bude obavljeno s uspjehom i u zadanim rokovima. Djelatnicima svih vrtića zaželio je uspješan rad, a mališanima puno veselja.

U ime Središnjeg državnog ureda prisutnima se obratio voditelj samostalne službe za programe i projekte Marin Šarlija koji je predstavio poziv za projekt na kojeg se prijavilo preko 170 gradova i općina.
- Naš poziv je glasio na 34 milijuna kuna, s obzirom na sredstva koja smo imali uspjeli smo sufinancirati 103 vrtića, prepoznali smo njihov značaj i uloženi trud. Iznimno smo zadovoljni što smo u ovim izazovnim vremenima uspjeli smoći snage da izravno iz državnog proračuna raspodijelimo sredstva i nagradimo vaš kontinuirani rad da poboljšate životne uvjete onih najmanjih u vašim općinama i gradovima, rekao je Šarlija te dodao kako Središnji državni ured ne staje već nastavlja s provođenjem projekata.
Šarlija je također pohvalio Zadarsku županiju kao županiju koja je dobila najviše sredstava, kao i Općinu Poličnik gdje je pojedinačno uloženo najviše sredstava, na što su okupljeni bili iznimno ponosni.

Adresa: Ul. Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik

Telefon: Centrala (023) 354 004, Faks (023) 354 005

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 87120007882

MB: 2743345

Načelnik: Davor Lončar

Radno vrijeme: 07,00:15,0

Rad sa strankama: 08,00:11,00

Dnevni odmor: 11,00:11,30