STAMBENA ZONA GRABI – POLIČNIK (OČITOVANJE NAČELNIKA)

Poštovani,

 

Još jednom slijedom lažnih optužbi vezano za stambenu zonu Grabi koju iznose oni koji ništa nisu poduzeli, moramo Vas upoznati sa sljedećim činjenicama:

 

  • Ugovor o financiranju izrade projektne domuentacije za izmještanje dalekovoda kojega smo potpisali s DP Elektrom Zadar, prije točno godinu dana napokon je dobio lokacijsku dozvolu, kao preduvjet za samo izmještanje kojega smo platili 87.318,75 kuna (Prilog preslika Ugovora sa Elektrom Zadar, i potvrda o plaćanju).
  • Ugovor o izvođenju radova za izmještanje dalekovoda s DP Elektrom Zadar smo potpisali u desetom mjesecu 2020. godine. Uplatili smo DP Elektri Zadar za posao izmještanja do sada 400.000,00 kuna te očekujemo da se posao izmještanja i dovođenja niskog napona izvede najkasnije do svibnja 2021. godine. Ukupni trošak izmještanja iznosi 788.750,00 kuna, ostatak će Općina platiti kad se radovi završe (Prilog Ugovor o izvođenju radova, i potvrda o plaćanju).
  • Nadalje kroz plan Vodovoda Zadar i Hrvatskih voda za 2021 godinu osigurali smo izgradnju vodoopskrbe, za koju će biti proveden natječaj za izvoditelja i očekujemo do kraja ove godine završetak radova.
  • Ostala infrastruktura po izdanoj dozvoli izvoditi će se u fazama, a ono što treba najprije izvesti je infrastruktura koja se nalazi pod zemljom, kao odvodnja, DTK-instalacije, javna rasvjeta a iza toga ide asfaltizacija prometnica unutar stambene zone.

 

Također smo s ovim projektom ušli u prioritete kandidature putem Zadarske županije (Zadar-Nova) koja čini sve da u suradnji s Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova osiguramo financiranje ovoga projekta.

Prije neki dan smo obavili sastanak upravo na temu opskrbe električnom energijom, gdje smo upoznati da je samo pet investitor zatražilo ugovore i elaborat optimalnog Tehničkog rješenja za priključenje, što govori kako nema zapreka koje se iznose kao nedostatak. Još jednom napominjemo da priključke bez obzira gdje oni bili u stambenoj zoni ili negdje drugdje moraju budući korisnici ugovorno regulirati s DP Elektrom Zadar onako kako je u skladu zakonskih pravila koje provodi HEP. Svi koji zatraže akte za gradnju, posebne uvjete javno pravnih tijela i prilože projektnu dokumentaciju nemaju apsolutno nikakvih zapreka za ishođenje dozvola za izgradnju, što potvrđuju i vidljivi radovi na izgradnji onih koji ne slušaju prazne priče.

 

S poštovanjem,

NAČELNIK

Davor Lončar

Poličnik, 19. veljače 2021.

Adresa: Ul. Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik

Telefon: Centrala (023) 354 004, Faks (023) 354 005

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 87120007882

MB: 2743345

Načelnik: Davor Lončar

Radno vrijeme: 07,00:15,0

Rad sa strankama: 08,00:11,00

Dnevni odmor: 11,00:11,30