Ulaganja u poslovnoj zoni „Grabi“

Uz sve poteškoće krize zahvaćene korona virusom, Gospodarska zona „Grabi“ u Poličniku i nadalje dobija nove hale za proširenje dosadašnjih djelatnosti.

U tijeku su radovi  u poslovnoj zoni „Grabi“ u Poličniku.Tvrtka Marikomorec d.o.o. specijalizirana za trgovinu, distribuciju, preradu i pakiranje svježe i smrznute ribe i plodova mora širi pogon te zapošljava nove zaposlenike .

Tvrtka  Mišlov d.o.o. Glavna djelatnost tvrtke je ulov male plave ribe (srdele i inćuna). U lipnju 2015. godine tvrtka otvara pogon za preradu plave ribe u Poličniku čime širi svoju djelatnost na preradu i veleprodaju proizvoda ribarstva. Proizvodnja obuhvaća mariniranje i soljenje inćuna i srdele te zamrzavanje suvremenom tehnologijom pojedinačnog zamrzavanja (IQF). Prerada proizvoda ribarstva odvija se primjenom HACCP sustava. Linija proizvoda obuhvaća smrznute, marinirane i soljene proizvode srdele i inćuna. Trenutno su u tijeku radovi na proširenju pogona te zapošljavanju novih zaposlenika.

 

Tvrtka Trend-inženjering d.o.o. završava radove na svom objektu a bavi se sljedećim djelatnostima:  Bravarski i limarski radovi i izrada i montaža svih vrsta metalnih konstrukcija uključujući i izradu tehničkih rješenja, Izrada i montaža rashladnih komora i postrojenja te klimatizacijskih sistema s projektiranjem, Radovi na postrojenjima za pročiščavanje odpadnih voda.

Kod  sve tri gradnje očekuje se ulaganja oko cca 50.000.000,00 kn.

Također možemo naglasiti da je sve više zainteresiranih novih ulagača koji dnevno obilaze prostor postojeće zone koja je za sada popunjena oko 70% i u kojoj trenutno radi negdje oko 750 zaposlenika.

Kad smo napomenuli nove investitore stvara nam se problem oko proširenja navedene zone sa zemljištem koje je u vlasništvu Republike Hrvatske gdje  čekamo više od tri godine prijenos zemljišta sa Republike Hrvatske na Općinu Poličnik te se tako zaustavlja val novih investicija čija se ulaganja očekuju u iznosu od 3 miljarde kuna kroz razdoblje od 1-5 godina.

Po pismima namjere možemo zaključiti da postoji ogroman interes iz različitih djelatnosti te da poslovne zone „Grabi“ i „Murvica“ imaju veliku perspektivu sad i u budućnosti.

Adresa: Ul. Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik

Telefon: Centrala (023) 354 004, Faks (023) 354 005

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 87120007882

MB: 2743345

Načelnik: Davor Lončar

Radno vrijeme: 07,00:15,0

Rad sa strankama: 08,00:11,00

Dnevni odmor: 11,00:11,30