Obavijest o održavanju biciklističke utrke CRO Race

Poštovani,

osmu godinu hrvatskim će se cestama voziti međunarodna profesionalna biciklistička utrka CRO Race u organizaciji tvrtke Top sport events d.o.o. na kojoj će sudjelovati dvadeset timova iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI). Ove godine Hrvatska će bicikliste ugostiti u razdoblju od 26. rujna do 1. listopada te ćemo im kroz šest etapa imati priliku predstaviti prirodne i kulturne ljepote naše zemlje, promičući istovremeno biciklizam i turistički potencijal Hrvatske.


Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 180 zemalja svijeta što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala. Druga etapa utrke na rasporedu je u srijedu, 27. rujna 2023. sa startom u Biogradu na Moru i ciljem u Novalji.


Ovim vas putem obavještavamo kako će biciklistička karavana proći područjem vaše jedinice lokalne (regionalne) samouprave na navedeni dan kako biste o prolasku utrke mogli obavijestiti građanstvo i pravne subjekte. Za vrijeme utrke bit će na snazi privremena prometna regulacija pa pozivamo sve sudionike u prometu koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.


Utrku je u prijašnjim izdanjima pratio veliki broj građana kao i djece iz obrazovnih institucija, što odašilje lijepu sliku u javnosti. Bili bismo jako zahvalni kada biste imali želje i mogućnosti potaknuti takve aktivnosti i na području Vaše jedinice lokalne samouprave prosljeđivanjem obavijesti zainteresiranim grupama građana ili pravnim subjektima (udruge, vrtići, škole, sportske udruge i sl.) koji bi uz trasu utrke pozdravili bicikliste i uljepšali dojam o utrci, našoj lijepoj zemlji te ponajprije Vašoj općini/gradu i na taj način doprinijeli scenografiji koju ovaj događaj odašilje u svijet.


Kao prilog dopisu dostavljamo Vam satnicu utrke, a cijela trasa dostupna je na poveznici https://www.strava.com/routes/3059585175160768146


Za sva eventualna pojašnjenja stojimo na raspolaganju.

Unaprijed se zahvaljujem uz srdačan pozdrav.


Luka Mišović, tehnički direktor

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

+385 98 163 888 9