PROSLAVLJEN DAN OPĆINE POLIČNIK

Polaganjem vijenaca i svijeća ispred središnjeg križa pored crkve sv. Nikole započeo je službeni dio proslave Dana Općine Poličnik, koji se svake godine slavi ususret blagdanu Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja, ujedno i zaštitnika općine. Počast poginulim braniteljima odale su njihove obitelji, suborci i predstavnici UHDDR Poličnik, predstavnici Hrvatske vojske, policije, predsjednik Općinskog vijeća Darijo Buljat, načelnik Davor Lončar, Župan zadarske županije Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, saborski zastupnici Grozdana Perić, Rade Šimičević i Tomislav Klarić, državna tajnica Marija Pletikosa, državni tajnik ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta, predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić, te ostali uzvanici i mještani.

Nakon toga u stambenoj zoni Grabi su otvoreni radovi na izgradnji komunalne infrastrukture.


Iz stambene zone Grabi uzvanici su se uputili u Poslovnu zonu Grabi gdje se u Centru za razvoj i edukaciju održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednica je otvorena himnom u izvedbi klape Koporan, koja ove godine obilježava 20 godina postojanja, i minutom šutnje za sve koji su svoje živote položili na oltar domovine. Sjednicu su uljepšali Ivana Anastasija Barjašić izvedbom na violini, te Borna Štulić koji je odsvirao skladbu na gitari. U ime laureata obratio se Željko Lončar, također jedan od nagrađenih laureata. Općinski načelnik Davor Lončar naveo je kako se općina razvijala tokom ovih 30 godina, te naveo kako općina bilježi rast broja stanovnika od 7 posto sa uzlaznim trendom, povećanje stambenih jedinica od 30 posto, sa 1670 zaposlenih u tri gospodarske zone koje broje preko 130 firmi, te razvoj u svim segmentima, od komunalne infrastrukture, društvene, športske i demografske obnove, turizma i gospodarstva.


Nakon svečane sjednice u Gospodarskoj zoni Murvica otvorena je tvrtka Vagner sevis d.o.o. vrijedna 3 milijuna eura, nakon toga je posjećen novi pogon tvrtke Zadar Aluminij d.o.o. u koju je uloženo 7 milijuna eura, te položen kamen temeljac za firmu Mömax u koju je planirano uložiti oko 11 milijuna eura.