Svečano obilježen Dan škole

Veseli učenici, ponosni roditelji i još ponosniji nastavnici uveličali su proslavu Dana Osnovne škole Poličnik. Program je bio zanimljiv i raznolik, a niti jedna točka nije prošla bez gromoglasnog pljeska cijele dvorane.


U srijedu popodne u školskoj dvorani održana je svečanost povodom Dana škole, prva nakon 2019. godine, na veliko veselje učenika koji su napokon mogli ponosno pokazati što su naučili i koje su nagrade osvojili. Priredba je započela, dakako, himnom koju je izveo Zbor viših razreda, a potom je ravnatelj Elvis Alić održao govor kojim se osvrnuo na izazove koji su ih zatekli i posljednje dvije pandemijske godine. Čak je i ove godine pandemija utjecala na proslavu – pomaknuta je na 15. lipnja, iako je pravi Dan škole u svibnju.


Najprije su nagrađeni učenici koji su koji su školu predstavljali na raznim županijskim natjecanjima. Tako je Viktorija Kovačević iz 7. razreda dobila nagradu za pojedinačni scenski nastup, odnosno kazivanje poezije na LiDraNu. Nagrade su dobile i Samantha Alić iz 8.a, Laura Kovačević, Tamara Ukalović i Antonija Zubčić iz 8.b razreda za sudjelovanje na natjecanju iz njemačkog jezika te Duje Barić iz 7. razreda za sudjelovanje na natjecanju iz povijesti.


Tin Alić, David Kovačević, Karlo Ukalović i Roko Ukalović iz 6.a razreda dobili su nagrade za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju iz informatike DABAR 2022. g.


Petra Alić i Sara Barjašić iz 2. razreda matične škole i Ivano Gecan iz 2. razreda područne škole u Suhovarima dobili su nagrade za sudjelovanje na matematičkom natjecanju KLOKAN.


Učenik 5. razreda, Niko Lulić, dobio je nagradu za osvojeno 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u kuglanju.

Tijekom dodjele nagrada, ravnatelj je kratko prekinuo program kako bi iznenadio i na pozornicu pozvao omiljenu učiteljicu Dušanku Kraljević koja ove godine ide u mirovinu. Iza nje su mnoge generacije uspješnih đaka i svi je se rado sjećaju.

Da učenje može biti i zabavno, dokazali su učenici 3. i 4. razreda koji su u Kvizu iz poznavanja lektirnih djela pokazali zavidno znanje. Kviz su organizirale knjižničarka Ivana Marasović i učiteljica Marijana Modrić i Josipa Crnjak.

Trećaši Matija Đurđević, Petar Barić i Borna Štulić osvojili su prva tri mjesta svoje generacije, dok su iz četvrtog razreda briljirali Gabriel Kovačević, Pave Buljat i Mateo Lončar.


Samantra Alić učenica je generacije. Samantha se tijekom osmogodišnjeg školovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja, iskazala i u brojnim izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima te samim time zaslužila ovu posebnu nagradu. Čestitamo Samanthi na postignutom uspjehu i želimo joj puno sreće u daljnjem školovanju.


Zbor je zatim izveo „Moju domovinu“ koja je raspjevala i publiku. Time su završile dodjele nagrada, no program se nastavio šarenim kolažom recitala, plesnih, pjevačkih i glazbenih točaka.

Učenici 1. razreda PŠ Rupalj Marko i Noa izveli su recitatorski duet „Naučena slova“ koji je nasmijao publiku. Otkrili su nam da od sada više neće nikoga morati pitati što negdje piše – naučili su čitati!


Grupa iz PŠ Rupalj izvela je „Priču o prometnim znacima“, dok su iz PŠ Lovinac izveli plesnu točku „Con Calma“.

Ekipa iz drugog i četvrtog razreda u Visočanima naučila nas je zašto je važno paziti gdje i kako odlažemo otpad kroz recitaciju „Čuvajmo prirodu“. Njihovi prijatelji iz 1. i 3 razreda izveli su igrokaz „Ljeto na dnu mora“ u kojem su nam dočarali kako izgleda ljeto morskim stvorenjima kad stanište moraju dijeliti s ljudima.

Zbor PŠ Suhovare izveo je točku „Juri, juri vlak. Iza njih su se na pozornici u točci „Pjesma trolova“ rasplesale učenice 3. razreda matične škole.


Neki učenici uz obavezno osnovno obrazovanje biraju i druge aktivnosti, zbog čega su neki i nagrađeni, no Borna Stulić odabrao je još jednu školu. Kad s kolegama i prijateljima ne uči o brojkama, književnosti ili prirodi, ide u glazbenu školu. Odlično svira gitaru pa je na priredbi izveo skladbu „Désirée“.


Učenici 2. razreda matične škole izveli su plesnu točku „Weʼ Re So Fly“, a posljednje dvije pjesme otpjevali su mališani iz Zbora nižih razreda matične škole. Izveli su „Lokvu“ i „Pazi, pazi, sunce“ kojom su nam na šaljiv način objasnili zašto se treba čuvati sunca. 

Ne smijemo izostaviti pohvaliti i dvije učenice sedmog razreda – Viktoriju Kovačević i Karlu Kevrić koje su odlično vodile priredbu.