Uključite se knjigom i postanite dio Kluba čitatelja

Mnogo je znanstveno dokazanih dobrobiti čitanja. Tako je, na primjer, poznato da jača koncentraciju, poboljšava memoriju, ublažava simptome depresije, opušta i smanjuje razinu stresa, razvija analitičko mišljenje i uči nas novim stvarima.


U tijeku su prijave za Klub čitatelja za osobe s invaliditetom i sve ostale zainteresirane, koji vodi Karmela Jelčić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Sudionici će zajedno odabrati knjigu o kojoj žele razgovarati, družiti se i razviti nove vještine.


Klub čitatelja dio je projekta „Uključi se knjigom“ čiji je nositelj Gradska knjižnica Zadar s partnerima na projektu: Općine Preko, Galovac, Poličnik, Grad Nin i Udruga HVIDR-a Zadar. Do sada su održani brojni susreti u Ninu, Preku i drugim mjestima obuhvaćenima projektom, a razgovaralo se o raznim knjigama. Održane su i radionice o izgradnji samopouzdanja, škola znakovnog jezika, scenografsko – likovne radionice i drugo.


Cilj projekta je osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje te razviti i unaprijediti sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom.


Provedbom projekta osigurat će se novo vozilo te proširiti usluge za korisnike Gradske knjižnice Zadar koji posjećuju bibliobusna stajališta s naglaskom na posebno osjetljive skupine korisnika – osobe s invaliditetom na području urbane aglomeracije Zadar.

I Poličnik će osnovati svoj klub, a vrijeme i tema dogovaraju se s polaznicima. Stoga, ne čekajte i prijavite se da zajedno čitamo i razgovaramo o zanimljivim književnim djelima!